Kies je regio
Terug naar overzicht

Food Politics // Plofkip of Plofklimaat

15 03

SFYN Utrecht organiseert op zondag 15 maart weer een nieuwe editie van Food Politics. Het thema van deze editie: ‘Plofkip of Plofklimaat?’.

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor dierenwelzijn binnen de veehouderij, goed nieuws zou je denken! Maar is dit ook goed nieuws voor het klimaat? Gaat dier- en milieuvriendelijk wel altijd samen? Of zullen we moeten kiezen voor duurzaamheid of dierenwelzijn? Samen met sprekers die expertise hebben op dit onderwerp zullen we op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen.

Deze interessante middag begint met een korte introductie van de sprekers waarna discussie over stellingen plaats zal vinden onder leiding van een gespreksleider. Het debat is interactief waar jij zelf vragen en of opmerkingen kan inbrengen.
We sluiten de middag af met een borrel.

Niemand minder dan de volgende sprekers zullen vanuit hun expertisegebied met elkaar, en met ons, in discussie gaan;

‣ Michiel Korthals// De eerste spreker van Food Politics 2020 is niemand minder dan Michiel Korthals. Bij een deel van jullie is hij al bekend van zijn boek ‘Goed eten’ . In dit boek gaat hij dieper in op de filosofie achter de huidige landbouw- en voedingssysteem. Michiel Korthals was hoogleraar toegepaste filosofie aan de Universiteit van Wageningen en is nu hoogleraar aan de University Gastronomic Sciences (Italië). Michiel Korthals zal ons tijdens Food Politics ongetwijfeld ‘Food for Thought’ geven.
‣ Ingeborg de Wolf// 
De tweede spreker is Ingeborg de Wolf. Ingeborg houdt zich als afdelingshoofd van Veehouderij & Omgeving bij de Universiteit van Wageningen bezig met onderzoeken en vraagstukken rondom veehouderij en milieu. Centraal hierbij staat hoe de veehouderij omgaat met toekomstige uitdagingen. Met haar kennis van de nieuwste onderzoeken over veehouderij en milieu weet Ingeborg ons ongetwijfeld meer duidelijkheid te geven over dierenwelzijn versus duurzaamheid. 
‣ Boerderij de Bonte Parels// Rutger en Christianne Hennipman runnen het biologisch melkveebedrijf ‘de Bonte Parels’. Daarnaast worden er op het bedrijf ook ossen (gecastreerde stierkalfjes) opgefokt waarvan het vlees op de boerderij wordt verkocht. Rutger en Christianne zijn dagelijks van vroeg tot laat bezig met duurzaam boeren en de beste zorg voor hun koeien. Tijdens het debat zullen ze met hun kennis over meer dan  ‘koetjes en kalfjes’ praten.

Dit allemaal onder leiding van Marieke Creemers. Marieke is trainer en adviseur op gebied van duurzaamheidstransitie en helpt grote en kleine voedselspelers met de vraag hoe we kunnen zorgen voor een eerlijk en duurzaam voedselsysteem en hoe ze de rol kunnen pakken die hun hierin past.

Dit wil je toch niet missen?

Updates over het event volgen snel. Houd onze website en socials hiervoor in de gaten

Datum// Zondag 15 Maart 2020
Tijd// 14:30 – 18.00 uur (inloop van 14.30 – 15.00 uur)
Locatie// The Colour Kitchen Oudegracht Utrecht 
Tickets// EUR 7,50 Klik hier om een ticket te kopen

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten