Kies je regio
Terug naar overzicht

Dit zijn dé gamechangers van de FOOD100 2019!

De Food100 is een dynamisch netwerk voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21e eeuw. De race to the bottom in voedsel moet gekeerd worden en vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te maken. Daarom wordt jaarlijks de FOOD100-lijst samengesteld.

De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de ruim 600 aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Vandaag is de FOOD100 van 2019 bekend gemaakt.

De Food100 is nadrukkelijk géén ranglijst, maar een actuele selectie van de 100 voedselveranderaars van vandaag en morgen, geselecteerd door een vakjury op basis van vier criteria (zie food100.nl). Hieronder vind je alle genomineerden tot 30 jaar. We zijn heel trots op deze generatie van jonge changemakers en natuurlijk een beetje extra trots op alle SFYN’ers die erin staan!

Speciale vermeldingen
Vanwege hun buitengewone prestaties krijgen deze acht voedselveranderaars een speciale vermelding.

 

Anne Reijnders – De Lekkere Man
Iemand die zo sterk staat voor voedseltransitie als Anne Reijnders is niet in een hokje te vatten. Eerst als ambtenaar, nu als jonge ondernemer met haar projectbureau voor voedseltransitie én als mede-eigenaar van De Lekkere Man, drukt zij haar stempel op de toekomst van ons voedsel. Iemand die niet alleen denkt, maar ook ontzettend veel doet om het goede voorbeeld te geven.

 

Johan Leenders – Agrarisch Pluimveebedrijf Leenders
Bij derdegeneratieboer Johan Leenders is de titel trotse jonge boer op z’n plek. Hij durft z’n horizon te verbreden, is actief in verschillende adviescommissies en deinst niet terug voor iemand met een groenere, idealistischere, irrealistische of kritische blik. Laat met zijn niet-te-temmen enthousiasme zien hoeveel hij van zijn kippen – en van kringlopen – houdt.

 

Robert ten Kate – BAJK | Agrio
Robert Ten Kate staat op voor de jonge boer. Als je gequoot wordt door de minister van Landbouw in een openbaar debat, weet je in ieder geval dat je boodschap is overgekomen. Woorden die Robert omschrijven zijn enthousiast, gepassioneerd en mediageniek. Iemand die niet bang is om een confrontatie of juist de dialoog aan te gaan. Zeer waardevol in het debat over de toekomst van landbouw en voedsel.

 

Tim van der Mark –  NAJK | Beemsterlant’s varken
Jonge ondernemer Tim heeft niet alleen een goed verhaal met zijn Beemsterlant’s varken, maar biedt ook hoop in donkere dagen voor andere jonge varkens-, kippen- en kalverhouders. Hij zet de intensieve agrarische sector op de kaart door niet alleen intern, maar ook buiten de gebaande paden het debat aan te gaan en te erkennen dat verandering soms nodig is. Respect voor ieders verdienmodel en achtergrond zijn hierbij leidend.

De FOOD100 2019
Bekijk hier de voedselveranderaars van vandaag. Stuk voor stuk ontzettend ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte!

Anne Luz Pijnenburg
Community Manager De Krekerij en voorzitter SFYN Amsterdam

Arjanne Bode
Academie Coördinator bij SFYN Nederland

Arjuna Huis in ’t Veld
Boerin De Melkbrouwerij

Brita Trapman
Projectleider Nederlandse Vissersbond

Chantal van der Noordt
Eigenaar GRUUN
Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
Oprichter Charly’s All is Fair
Chloé Rutzerveld
Eigenaar Chloé Rutzerveld Food & Concept Design
Danny Groskamp
Logistiek Knakwortel
Emile Corre
Mede-oprichter Roze Bunker
Emma Veerhuis
Mede-oprichter Kitchen Republic
Erwin Hut & Carla Elzinga
Eigenaar Eetwerk
Eva Vos
Eigenaar Eva Vos Agro-ecologisch ontwerp & advies en projectleider KipEigen
India Rose Klap
Oprichter India Rose Klap
Irene Prinsen-Bruins
Vennoot bij Erf-1 en Agro-diëtist
Isabel Boerdam
Eigenaar De Hippe Vegatariër & oprichter Green Food Lab
Jeffrey Damen
Docent Groene Sector Maandag
Jeroen Krabbendam
Logistiek Manager Instock
Joszi Smeets
Co-founder van Food Hub
Koen Kaljee
Mede-oprichter Knakwortel en oprichter Drijfveer

Laura Heerema
Oprichter GiantLeaps

Laurien Adriaanse
Supply Chain Manager Kromkommer

Linsey van Oers
Eigenaar The Happiness Café en The Happiness Kitchen

Lisa Stel
Oprichter en influencer Lisa Goes Vegan
Marijn Lanting
Product Manager Protifarm
Marijn Vermeulen
Regiomanager LTO Noord Regio West a.i. & Sociaal-Economisch Beleid LTO Nederland
Mathijs Huis in ’t Veld
Oprichter Oma’s Soep
Michael Luesink
Oprichter en eigenaar BOON-Foodconcepts
Mies Loogman
Oprichter Enlightens en Voorzitter Sectie-C
Myrte Rischen
Melkboer MOMA

Pablo Moleman
Manager Food Industry & Foodservice ProVeg

Sander Peltenburg
Co-founder De Krekerij en Burgs Food
Sander van ’t Veer
Lead Android Developer NoFoodWasted
Sem Roefs
Directeur MijnStadstuin

Sytze van Stempvoort
Oprichter PeelPioneers

Tahira Koulen-Khan
Eigenaar Het Vegan Melkmeisje en environmentalist

Tom Grobben
Mede-oprichter De Nieuwe Melkboer
Vera Anna Bachrach
Oprichter Coco Conserveren en Ultra Ultra
Welmoed Deinum
Biologisch dynamisch melkveehoudster bij de Graasboerderij
Wilbert van de Kamp
Initiatiefnemer Wilpret en innovatiescout Innofest

Willem van der Schans
Communicatie en Creatief boerderij Den Eelder

Wouter Hassing

Oprichter Mycophilia
Yorick Bruins
Mede-oprichter Wakuli en expert AU-EU Youth Cooperation Hub

– FOOD100 is een initiatief van Agrifood Capital, Food Hub en Slow Food Youth Network Nederland.
– Benieuwd naar de volledige FOOD100 van 2019? Kijk op www.food100.nl.

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten