Kies je regio
Terug naar overzicht

Introducing the new chairwoman of SFYN Amsterdam: Hanneke Michel (Dutch)

Zeer vereerd ben ik om vanaf januari 2021 het stokje van Anne Luz over te mogen nemen!

Een kleine voorstelronde. Ik ben Hanneke Michel, 27 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik werk voor een duurzaamheids projectbureau voor sociale huurwoningen voor vier dagen per week, en ben daarnaast actief in de Slow Food 10.000 Tuinen Community, bij Local 2 Local (Utrecht), en tot eind 2020 als projectleider bij SFYN Amsterdam. Per januari 2021 zal ik bij SFYN Amsterdam overgaan naar de rol van voorzitter van het bestuur, waar ik heel veel zin in heb!

Mijn achtergrond ligt in Internationale Ontwikkelingsstudies, waarvoor ik verschillende keren in het buitenland heb gezeten en me daar in thema’s rondom globale voedselvoorziening verdiepte. De master bracht me naar het noorden van Ghana, waar ik leerde hoe dat voedselnetwerk wereldwijd onder steeds grotere druk komt te staan.

Eenmaal terug in Nederland, wilde ik kijken wat ik met deze thema’s op lokaal niveau kon betekenen. Vroeg of laat kom je dan bij de SFYN Amsterdam uit! Ik was vrijwel meteen enthousiast door de positieve aanpak-houding, de toffe evenementen die SFYN organiseert en het geweldige netwerk waar je onderdeel van wordt.

Als voorzitter..
Voor mijn nieuwe rol als voorzitter van SFYN Amsterdam wil ik sterk inzetten op dit netwerk, en dit (ook internationaal) uitbreiden. We hebben immers zo veel van elkaar te leren en uit te wisselen! Lokaal geworteld, globaal verbonden, daar sluit ik me helemaal bij aan. Het lijkt me een hele gave uitdaging om, juist in deze tijd de connectie met lokaal en vers voedsel te versterken.

Op creatieve manieren hoop ik als onderdeel van SFYN Amsterdam de aandacht te kunnen vestigen op toch wel serieuze problemen die spelen in het voedselsysteem. Vooral voedselverspilling grijpt mij aan. Hiervoor ben ik actief geweest bij Taste Before You Waste, en Instock. Dit soort issues wil ik op een positieve manier aanvliegen! Meer van dichtbij, toegankelijkheid van kennis over het voedselsysteem. Daarnaast mag het plezier dat we uit goed voedsel halen op een voetstuk komen te staan! Want gaat het over voedsel, dan gaat het over cultuur, emoties, tradities en wortels met onze lokale gronden.

Omdat bestuursjaar 2021 start in een globale pandemie, wordt er des te meer een beroep gedaan op ons vermogen creatief te blijven. Zo geldt dat natuurlijk voor alle toffe voedselinitiatieven en -ondernemers, die het verdienen op de kaart te worden gezet. Daar gaan we ons de komende tijd op focussen!

Ik kan niet wachten me onder te dompelen in de gave initiatieven die er nog meer zijn, en samen met het bestuur een mooi, hoopvol en positief nieuw jaar in te gaan!

 

Hanneke Michel

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten