Kies je regio

SFYN feed

Filter je eigen regio links boven

Algemeen | Gepost: 21/10/2020

#sfynspiration: films om van te smullen

Soms komen wij uiterst merkwaardige, inspirerende of smakelijke dingen tegen op het world wide web. Van podcasts tot theatervoorstellingen en van columns tot workshops.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 07/10/2020

Eenmaal? Andermaal? Verkocht!

SFYN Nederland sluit haar deuren en veilt haar inboedel. Maar niet getreurd! Wij blijven ons natuurlijk net zo hard inzetten voor een eerlijker en duurzamer voedselsysteem.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 05/10/2020

WAT TE DOEN IN JE DOMein? #OKTOBER

Normaal gesproken zetten wij in de rubriek ‘wat te doen in de Domstad’ de activiteiten, die op het gebied van food en duurzaamheid die plaatsvinden in ons bruisende Utrecht, voor jullie op een rij. Helaas is het deze maand rustig, te rustig om aan deze rubriek een leuke invulling te geven. Maar niet getreurd. Omdat we liever niet stil zitten (en jullie waarschijnlijk ook niet) zetten we weer een paar tips van onze mede SFYN’ers voor jullie op een rij om deze #thuisquarantaine door te komen. Steun bijvoorbeeld de lokale ondernemers, luister interessante podcasts of kijk naar Floortje, die op reis gaat naar een duurzame woongemeenschap en laat je inspireren.

Lees meer > > >

Wageningen | Gepost: 29/09/2020

Vijf vragen aan... Floor Hofman van De Gieterij

In deze nieuwe serie “vijf vragen aan…” gaat SFYN Wageningen op bezoek bij mensen met een inspirerend project of een bijzondere onderneming. Het eerste interview werd afgetrapt met Floor Hofman die samen met Linde van der Knaap op 10 oktober de deuren van De Gieterij openen in het centrum van Wageningen.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 26/09/2020

Kom mee wildplukken met SFYN Utrecht! - GEANNULEERD

// Helaas, de workshop is geannuleerd ivm COVID-19 //

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zijn we helaas genoodzaakt de workshop wildplukken van zaterdag 17 oktober te annuleren. We zullen op zoek naar een nieuwe datum zodra er meer duidelijkheid is over de duur van de huidige maatregelen. Iedereen die al een ticket heeft gekocht is via de mail benaderd.

Lees meer > > >

Amsterdam | Gepost: 25/09/2020

Cancelled: Food Safari Halloween Edition!

Unfortunately we are forced to cancel our Food Safari that was planned on the 31st of October. Because of new measures by the government, restaurants & cafés are forced to close at least untill the end of october. Therefore we are forced to cancel the event.

The coming weeks we will work on new ideas and new (corona-proof) events, so we can continue to inspire you for a clean & tastefull food system.

If you have an idea for a new (corona-proof) event, feel free to contact us via mail at: amsterdam@sfyn.nl.

 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 21/09/2020

#sfynspiration: eten uit de koelkast van je buur

Soms komen wij uiterst merkwaardige, inspirerende of smakelijke dingen tegen op het world wide web. Van podcasts tot theatervoorstellingen en van columns tot workshops.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 18/09/2020

Meer op je bord, minder in de bak

“Denk aan de arme kindjes,” zei mijn moeder vroeger, als ik mijn restjes de prullenbak in schoof. Maar voedselverspilling heeft ook impact op het klimaat: je verspilt zo ook water, land en energie. Dat tikt dus wel aan. Zeker als 42% van de voedselverspilling thuis gebeurt en makkelijk te voorkomen is. Daarom heb ik, Marlijn, in deze blog op een rijtje gezet wat we zelf kunnen doen aan onze 7e pijler “voorkom verspilling”. Ik geef tips om zelf minder te verspillen, recepten met restjes én hoe je jouw eet-afval een tweede leven geeft.

Lees meer > > >

Amsterdam | Gepost: 15/09/2020

Tell it through food #2 (Dutch)

Met een traiteur/restaurant aan de Prinsengracht, een groot restaurant in het Westerpark en sinds eind vorig jaar een restaurant in Rotterdam is Laurent Med Khellout, chefkok van Raïnaraï flink aan de weg aan het timmeren. En daar houdt het niet op. Ondanks pittige tijden voor de horeca denkt Laurent in mogelijkheden. Met zijn kookboek in de hand legt hij gepassioneerd aan ons uit waar juist potentie ligt binnen de corona-crisis.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 11/09/2020

Bereid met aandacht

Bereid met aandacht
Voor deze blog neem ik – Imke – jullie mee naar Napels, een stad met een rijke voedseltraditie beïnvloed door verschillende culturen. Misschien wel het meest bekende gerecht ter wereld heeft zijn oorsprong in Napels liggen, de pizza. Ik zal hierbij aandacht schenken aan onze pijler “bereid met aandacht” door een jaloermakend lekker recept met jullie te delen en heerlijke sfeerfoto’s. Andiamo!

Lees meer > > >

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten