Kies je regio
Terug naar overzicht

SFYN Utrecht presents: Food for thought!

Het grote 2020 feestelijk ingeluid? Voldoende oliebollen achter de kiezen? De champagnekaters overleefd? Weer helder genoeg om na te denken over het komende jaar? Mooi zo! Met veel enthousiasme presenteren wij het SFYN Utrecht jaarthema van 2020: FOOD FOR THOUGHT!  Wat is goed eten?

Zit jij regelmatig te netflixen en gedachteloos een maaltijd weg te werken? Had je vanmorgen geen tijd om te ontbijten, omdat dat warme bed zo lekker lag, en kocht je daarom snel een yoghurtje op het station om deze op te eten in een overvolle trein? Heb je afgelopen weekend na het stappen weer een geweldig 3-gangen diner bij de snackbar besteld en hielp alleen de verpakking naast je bed je aan dit diner herinneren? En had je je tegelijkertijd voorgenomen dat je eigenlijk wat aandachtiger van je eten wil gaan genieten?  Aandacht voor het eten zelf maar ook aandacht voor waar dit eten vandaan komt?  Welkom bij de club!

Veel mensen nemen zich voor wat meer ‘van vreten naar eten’ te gaan. Het alledaagse leven verleidt ons soms toch tot dat eerste. Maar.. Is dat eigenlijk erg? En zo ja, waarom vinden we dat erg? Dit jaar zetten we onze tanden in de filosofie achter ons eten. In 2019 hebben we ons bezig gehouden met het veranderen van gewoontes. Dat begint bij bewustwording van die gewoontes. En daarna bewust te kiezen: bewust voor iets dat inmiddels gewoonte is geworden of bewust voor iets anders. We gaan dit jaar verder met de bewuste keuze. Waar zijn die keuzes op gebaseerd? Bestaan er een goede of slechte voedselkeuzes? En zo ja, wat is dan goed of slecht eten? Welke ethische dilemma’s zijn er binnen voedsel? Oftewel, hoe is eten en e(e)thiek met elkaar verbonden?

Er zijn mensen die pleiten voor het kopen van voedsel tegen een eerlijke prijs van boeren uit minder welvarende landen. Zodat we hun welvaart steunen. Anderen pleiten ervoor om zoveel mogelijk voedsel lokaal uit de buurt te kopen. Daarmee zorgen we voor minder vervuiling omdat er geen lange wegen hoeven te worden afgelegd. Naast de productie en het pad van boer tot bord spelen ook zaken als gezondheid, cultuur en geloof een rol in de discussie over wat nou goed of slecht eten is. Wat doet verschillend eten voor je lichaam en hoe beïnvloeden onze culturen en religies wat maar ook hoe we eten.

Wat is nou goed eten? Een eenduidig antwoord is er niet. Maar wij als SFYN hebben veel zin om jou dit jaar bij te praten (en met jou te praten) over de verschillende smaken in het kiezen van goed voedsel. En je zo te helpen aan een doordachte maaltijd. Stap voor stap naar een wereld waarin mensen een keuze kunnen maken in wat voor hem/haar als goed eten voelt. Dat voelt en voedt goed.

Wat staat er allemaal op het programma?
We zouden SFYN Utrecht niet zijn als dat niet lekker veel is. Op 19 januari starten we het SFYN jaar met de ALV en onze altijd gezellige nieuwjaarsborrel. Verder zal er in januari weer een foodcafé zijn en organiseren we in februari de Food Politics!

Meer info over deze en andere events verschijnt natuurlijk op onze facebook en instagram . 

Wij hebben veel zin in 2020 en hopen jullie komend jaar weer te zien!

Tot snel!
Liefs, SFYN Utrecht

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten