Kies je regio
Terug naar overzicht

#sfynspiration: kamperen bij de boer en 8 andere (last-minute) food tips

Soms komen wij uiterst merkwaardige, inspirerende of smakelijke dingen tegen op het world wide web. Van podcasts tot theatervoorstellingen en van columns tot workshops.

In deze maandelijkse rubriek schotelen wij je een overzicht voor van allerlei voedselgerelateerde zaken. Tast toe!

// LEZEN & DOEN //

Food Film Festival Ede
Eind augustus kan je weer likkebaardend naar de film. Cultura Ede organiseert dan namelijk Food&Film avonden. Wat dacht je van ‘Truffelliefde’ of de feel good docu ‘The Biggest Little Farm’? Na de film staat er een hapje of drankje voor je klaar en sommige avonden zijn zelfs inclusief bijpassend diner!

Meld je aan als seizoenarbeider en logeer op de Oogstcamping!
Zin om te kamperen (en werken) bij de boer? Het kan van 29 augustus tot en met 26 september op de Oogstcampging bij Boerkok in Flevoland! Wat je gaat doen? Appels, pompoenen en bloemkolen oogsten op ’t land, ’s avonds en in het weekend lekker eten van producten uit de omgeving, leren over de Nederlandse landbouw én elke vrijdag een gezellig oogstfeest op de boerderij. Als seizoenarbeider in Flevoland geniet je van al het voorgaande én verdien je zo’n €500 per week voor al je noeste arbeid. Waar zet jij je tentje op?

Skin Hunger Breakfast
Voedsel is brandstof voor ons lichaam en aanraking is dat voor onze huid. ‘Skin Hunger‘ wordt dat ook wel genoemd. Met die gedachte zijn chef Alice Héron en ontwerper Margherita Soldati aan de slag gegaan bij het opzetten van een ontbijt vol tast en smaak. Massages en ademhalingsoefeningen gecombineerd met 5 kleine gerechtjes. Dit maakt je toch nieuwsgierig? Wees er snel bij, want het loopt tot zondag 23 augustus bij MediaMatic in Amsterdam.

// LUISTEREN //

de Buik Live
‘de Buik’ is in Rotterdam en Amsterdam bekend als dé website waar je alles kan lezen over de horeca in deze steden. En nu hebben zij ook een podcast. Elke aflevering duikt in één specifiek onderwerp. Zo wordt je meegenomen naar de keuken van je favoriete restaurant, maar kan je ook luisteren naar verhalen over ‘vertical farming’. Een half uurtje verdieping, ideaal vermaak voor op de fiets!

Waarom is kringlooplandbouw zo belangrijk?
De podcast ‘Op Ons Bord‘ ken je misschien al. Maar weet je ook nog wat kringlooplandbouw precies is? Luister het (opnieuw) via deze inzichtelijke podcast. 

 

// KIJKEN & VOLGEN //

Burgers, laat van je horen
Op maandag 7 september duikt consultancy bureau Schuttelaar & Partners in de wereld van Voedsel & Verkiezingen. Tijdens deze meet-up komen politici (D66 & GroenLinks), professionals (Centraal Bureau Levensmiddelen & Smart Food Alliance) en burgers (jij en ik), bijéén om van gedachten te wisselen over een toekomstbestendiger voedselsysteem. Geef input voor de politieke agenda van 2021 en zet je livestream aan!

// BEZOEKEN //

Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen
‘Botanische gastronomie’, dat klinkt als muziek in de oren. Bij Restaurant de Nieuwe Winkel weten ze niet beter en staat koken met planten centraal; voedselbossen, natuurakkers en ommuurde tuinen; ze gebruiken hier voornamelijk planten uit de buurt. Wij gaan er binnenkort even langs, jij ook?

Kijk naar de GROND
Een toneelstuk over de gewilde en nodige ontmoeting tussen stad en platteland, dat is wat Toneelgroep Jan Vos en Platform Stil Leed hopen te creëren met de voorstelling GROND. Misschien zie je het boerenland eens vanuit een ander perspectief, misschien kijk je juist eens anders naar de stadsmens. De voorstelling is te zien op verschillende plekken in Nederland, en natuurlijk op het boerenerf. Komt dat zien!

Trappen en (hamburgers / tosti’s / pannenkoeken / shakshuka) happen: fietstours door heel Nederland
Velen van ons vieren dit jaar vakantie in eigen land. Gelukkig valt er ook in Nederland genoeg te proeven en beleven! Daarom stippelden wij 12 fietsroutes voor je uit langs de lekkerste lokale adresjes in heel Nederland. Wat dacht je van een mosselpan tour door Zeeland? Of een borrelplank tour door Limburg? Houd sfyn.nl in de gaten voor meer fiets- en food tours door het hele land!

Tekst // Eline Beltman
Beeld // Kester Scholten

– Deze blog is geschreven door Eline Beltman. Eline is gek van koken, maar voedsel in de prullenbak gooien is iets wat zij heel tegenstrijdig vindt. Met die overtuiging begon haar interesse in het voorkomen van voedselverspilling. Zo kwam ze ook in aanraking met SFYN. Eline is geïnteresseerd in voeding en ‘anti-voedselverspillingsinitiatieven’; zo lang het maar concreet is. Met die gedachte geeft zij jou elke maand lees-, luister-, zie- en bezoektips!

– Heb jij een tof evenement, podcast, artikel, docu of wetenswaardigheid opgemerkt dat het delen waard is? Laat van je horen en stuur een mail naar info@sfyn.nl. Wie weet nemen wij jouw tip mee in de volgende #sfynspiration blog.

– Meer van SFYN? Volg ons op Instagram en Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten