Kies je regio
Terug naar overzicht

Tell it through food #2 (Dutch)

Met een traiteur/restaurant aan de Prinsengracht, een groot restaurant in het Westerpark en sinds eind vorig jaar een restaurant in Rotterdam is Laurent Med Khellout, chefkok van Raïnaraï flink aan de weg aan het timmeren. En daar houdt het niet op. Ondanks pittige tijden voor de horeca denkt Laurent in mogelijkheden. Met zijn kookboek in de hand legt hij gepassioneerd aan ons uit waar juist potentie ligt binnen de corona-crisis.

Een traiteur met producten uit de streek en uit het seizoen, dat is wat mensen nu nodig hebben! Laurent: “Het is ongelooflijk wat voor een omzet de supermarkten draaien, vol producten waar mensen geen connectie meer mee voelen: het komt van ver, heeft lak aan seizoensgebondenheid en wordt vaak niet duurzaam verbouwd. Wat men nu nodig heeft, is een plek waar je voor al je boodschappen terecht kunt en waarbij je er van uit kunt gaan dat het met zorg voor de planeet en de mensen is verbouwd.” Een supermarkt voor je verse producten, dat is het idee. Toegankelijk voor iedereen en met niets anders dan goede producten van biologische afkomst, binnen het seizoen geoogst. Wie weet gaan we hier binnenkort meer over horen!

Restaurant Raïnaraï
Dit is namelijk precies wat de gedachte achter Raïnaraï verwoord. Een Nomadisch restaurant gebaseerd op de traditioneel Algerijnse keuken. Nomadisch representeert een manier van leven waarbij bevolkingsgroepen rondtrekken, doorgaans mee met het vee. Met deze levensstijl eet je wat er groeit uit de grond waar je bent: automatisch lokaal en seizoensgebonden. De kookstijl is los, vrij en avontuurlijk en representeert precies hoe Laurent werkt.

Met de producten die hij binnenkrijgt duikt Laurent de keuken in om op de dag zelf te bepalen wat er die avond op tafel komt. De juiste mix van kruiden, specerijen, vuur en voornamelijk groenten in de hoofdrol zorgt voor een dagelijks wisselende tafel vol mezze voor de gasten. Ronduit het grootste deel van de kaart bestaat uit biologische producten en groenten, kruiden en specerijen staan centraal. Met drie kookboeken op naam van de chefkok kun je ook zelf thuis aan de slag.

 

Ras el Khellout
Naast de heerlijke maaltijden die je bij de Traiteur-locatie aan de Prinsengracht kunt halen, verkoopt Raïnaraï ook haar eigen kruidenmengsel en olijfolie. Traditioneel Algerijnse gerechten worden vaak met dit kruidenmengsel gemaakt, genaamd naar zijn maker: Ras el Khellout.

Food Safari 
Op het ruime terras van Raïnaraï aan de rand van het Westerpark hoorden de deelnemers van de Food Safari het bijzondere verhaal aan van de kok, onder het genot van een heerlijke combinatie van baklava, chocoladevijg en vers fruit met munt. En zoals het Algerijnse gezegde luidt: “Als je het eenmaal hebt geproefd laat het je nooit meer los.”

 

Kijk voor de menukaart op de website van Raïnaraï en volg Raïnaraï op Instagram.

Verhaal: Laurent Med Khellout
Tekst & Illustratie: Hanneke Michel

 

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten