Kies je regio
Terug naar overzicht

Wat te doen in de Domstad januari

Veel wandelen, lekker eten en boeken lezen. Klinkt als een heerlijk weekend toch? Welkom bij het erg langdurige weekend van 2020-2021! SFYN geeft je nog een paar tips voor deze januari in de Domstad.

Join de Slow Food challenge
Wil jij meer leren over good, clean en fair voedsel? Dat treft! Doe mee aan de challenge van Slow Food. Deze 6 weken durende challenge staat in het teken van kennis opdoen, mensen uit alle omstreken leren kennen en samen slow food keuzes maken. Want hoe meer mensen daar collectief aan bijdragen, hoe sneller we bij een gezondere wereld komen. Wil je dit samen met een Utrechtse slow food jongere doen? Stuur ons een berichtje en dan doen we het samen!

Schrijf je hier in: https://onmyplate.slowfood.com/

Leuk om te delen
Als de crowdfunding geslaagd is, kunnen we in maart superhandige opscheplepels kopen die voedselverspilling tegengaan. Frank Dros ontwierp namelijk opscheplepels die tegelijkertijd te gebruiken zijn als maatbeker. Met de opscheplepel is af te meten hoeveel droge pasta of rijst je wilt koken en na het afmeten gebruik je dezelfde lepel tijdens het koken en het opscheppen. Go Frank! En go support FranksSpoons

Sinds november publiceert SFYN international iedere maand een SFYN podcast die specifiek over de 6 verschillende ecosystemen van onze aarde gaat. Te weten: forests, highlands, low lands, arid lands, water lands en urban lands. In iedere episode speelt een ander ecosysteem de hoofdrol. Problemen, oplossingen en inspirerende verhalen van mensen die in deze ecosystemen leven. Luister naar chef-koks, boeren, journalisten en activisten. Vind de podcasts hier: https://terramadresalonedelgusto.com/en/sfyn-podcast-for-terra-madre/

It’s 2021! Naast vooruit kijken is het ook wel eens grappig om te checken hoeveel verwachtingen zijn uitgekomen. Culy presenteerde zichzelf begin 2020 als food trendwatcher. Vleesvervangers oké. Maar over het succes van cannabis in je eten of soufflé pancakes hebben wij toch onze twijfels. De keukens van Afrika verdienen dit jaar wat ons betreft in ieder geval meer aandacht!

Last but zeker not least. Want gegarandeerd blije gedachten! Kennen jullie de Instagram pagina dogs­_infood al? We beloven je dat je na het zien van deze pagina zowel honger hebt als dat je een hond wilt adopteren.

Steun een newbie in de stad
Ondanks het bijzondere jaar, zijn een aantal ondernemers er vorig jaar toch gewoon voor gegaan. Dat soort lef kunnen we toch alleen maar waarderen? Loop langs of laat het lekker thuis bezorgen. Fun fact: wist je dat nieuwsjaardag 2021 de drukste dag OOIT was voor één van onze grootste thuisbezorgers? Lekker bezig met het ondersteunen van die lokale ondernemers jongens!

  • Soep-er: bijzondere soep maar ook koffie en zoet lekkers
  • Miss Tajine: met, je raadt het niet, onwijs veel Tajine
  • Toko pedis: voor al jouw Toko wensen
  • Kaasspeciaalzaak Zuivelhoeve
  • Vegitalian: no meat, buonissima Italiaans
  • Indo food house: Sotofeest in Leidsche Rijn

Meer positieve horeca vibes nodig? Lees dit mooie interview van DUIC: https://www.duic.nl/horeca/het-jaar-van-utrechtse-horeca-had-het-zwaar-maar-bleef-flexibel-en-positief/

Weer genoeg om te bestellen en bekijken deze maand.. We zijn benieuwd naar jouw projecten! Tag ons op Instagram @sfyn_utrecht of laat het ons weten. Happy new year!

P.S. Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer allemaal doet? Volg ons op Instagram en Facebook, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst // Mel van der Zwaag
Afbeelding // Unsplash

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten