Kies je regio
Terug naar overzicht

WAT TE DOEN IN DE DOMSTAD? #MAART

Na deze speciale schrikkelfebruari en misschien komend weekend nog wel Veggieworld op de planning voor je, presenteert SFYN-lid Judith de Jong alvast wat Utrecht te bieden heeft in de maand maart! Hopelijk zal het wat minder regenen dan de laatste tijd, want de eerste outdoor food festivals staan al op de planning! Mocht de zon zich toch nog niet laten zien, organiseren wij gelukkig ook nog Food Politics, wat lekker binnen is!

Iedere dinsdag van maart // Studium Generale: Pompen of Verzuipen // Academiegebouw

Studium Generale presenteert in maart een reeks lezingen met als thema Pompen of Verzuipen: Een Duurzame Toekomst. Hoe gaan we oude infrastructuren op de schop nemen om onze manier van leven duurzaam te maken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de weg naar een CO2 neutraal Europa en hoe Big Data kan helpen in het designen van duurzamere steden. Meer info vind je hier.

Maandag 2 maart // De prijs van ons voedsel: Wie betaalt wat? // TivoliVredenburg

Op deze maandagavond organiseert het Impact Café, een studentenorganisatie die zich inzet voor duurzaamheid, deze discussieavond. Met verschillende wetenschappers, een boer en experts uit de praktijk zullen zij het gesprek aangaan met de aanwezigen! Toegang is gratis, maar kom op tijd, want dit soort avonden kunnen druk zijn!

9 t/m 15 maart // Nationale Week zonder Vlees // Heel Nederland

Tijdens deze week organiseert De hippe vegetariër samen met de vegetariërsbond, de Vegetarische Restaurantweek. Zo kun je niet alleen thuis meedoen aan deze challenge maar ook lekker vegetarisch uit eten gaan. Ga bijvoorbeeld langs bij The Green House of Stadsbrasserie de Utrechter.

Zondag 15 maart // Foodpolitics: plofkip of plofklimaat  // The Colour Kitchen Utrecht

SFYN Utrecht organiseert op zondag 15 maart weer een nieuwe editie van Food Politics. Het thema van deze editie: ‘Plofkip of Plofklimaat?’. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor dierenwelzijn binnen de veehouderij, goed nieuws zou je denken! Maar is dit ook goed nieuws voor het klimaat? Gaat dier- en milieuvriendelijk wel altijd samen? Of zullen we moeten kiezen voor duurzaamheid of dierenwelzijn? Niemand minder dan de volgende sprekers zullen vanuit hun expertisegebied met elkaar, en met ons, in discussie gaan; Michiel Korthals (filosoof en schrijver van het boek ‘goed eten‘), Ingeborg de Wolf (Afdelingshoofd Veehouderij en Omgeving aan Wageningen Universiteit) en Boerderij de Bonte parels (Biologisch melkveebedrijf die van vroeg tot laat bezig met duurzaam boeren en de beste zorg voor hun koeien). Ben jij erbij?  Meer info en tickets vind je hier!

Donderdag 26 maart // Floriade Dialogues Summit: Changemakers in Food // KAF, Almere

Tijdens dit event zullen verschillende sprekers die veranderingen aan het maken zijn omtrent ons voedselsysteem en het klimaat een praatje houden. De Keynote speaker is Carolyn Steel, een bekende Britse schrijfster en architect die zich bezig houdt met voedsel en de stad. Ze is onder andere hoogleraar aan de Wageningen Universiteit en schreef in 2008 het boek Hungry City. Voor meer info, zie hier.

27 t/m 29 maart // Terrassenfestival Utrecht  // Janskerkhof

Daar is ie dan, het eerste outdoor food festival. Het terrassenfestival leidt het seizoen in met het thema Spring & Japan omdat in Japan het voorjaar wordt getekend door de mooie kersenbloesem. Geniet lekker van wat eten en een drankje in de lekker luie strandstoeltjes op Janskerkhof!

Tekst // Judith de Jong & Joyce Schloesser

Foto // https://janskerkhof-festivals.nl/terrassen-festival/

P.S. Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer allemaal doet? Volg ons op Instagram en Facebook, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten