Kies je regio
Terug naar overzicht

WAT TE DOEN IN DE DOMSTAD? #SEPTEMBER

Het collegejaar start weer, de scholen zijn weer begonnen en we kunnen weer bijna alles doen wat we voor corona deden. Tijd voor wat tips om in de maand september wat leuke horeca in Utrecht te ontdekken of zelf aan de slag te gaan om jouw afvalberg te verkleinen! Lees snel verder om erachter te komen wat SFYN-lid Gijs je aanraadt!

T/m 30 september // Support Our Locals Tour // Utrecht

Helemaal in lijn met onze derde pijler “(her)ontdek lokaal” kan je tot eind september een Support Our Locals Tour boeken. Bij deze streetfoodtour krijg je vier gerechten en vier non-alcoholische drankjes bij vier lokale restaurants, en steun je zo de lokale horeca. Er is ook een deluxe variant, waarbij de gerechten van nog hoger culinair niveau zijn!

7 t/m 13 september // Week Zonder Afval

Ons voedselsysteem resulteert niet alleen in afval door de bijkomende verpakkingen, maar ook doordat het voedsel zelf soms wordt weggegooid. Om deze groeiende afvalberg te verkleinen, organiseert Milieu Centraal 7 t/m 13 september de Week Zonder Afval. Een week lang tips, video’s en blogs over hoe wij onze afvalproductie kunnen verminderen. Doe je ook mee?

20 september // Vinex Drinks & Bites fietstour // Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern

Als je aan lokale horeca denkt, gaan je gedachten misschien al snel naar zaakjes in de buurt van de binnenstad. Maar ook aan de rand van de stad zijn leuke lokale tentjes te vinden. Dat vonden ook Carolien de Jongh en Tim Bol, die daarom Vinex Drinks & Bites op touw hebben gezet. Op 20 september organiseren ze bijvoorbeeld een fietstour langs vijf locaties in de regio Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Zo hoeven bewoners van de Vinex niet meer naar de binnenstad voor een avondje uit, en steunen ze de écht lokale horeca.

26 september // Onkruid Bestaat Niet: Aan De Slag Met De Brandnetel // The Green House

Bij The Green House bereiden ze gerechten uit eigen urban farm en uit de regio. Maar ook met onkruid zoals brandnetel is van alles te maken. In de workshop Onkruid Bestaat Niet op 26 september zullen ze niet alleen recepten delen met brandnetel, maar je ook leren hoe je materialen kan maken van brandnetel, zoals papier en touw. Dat is pas zero waste! Niet onbelangrijk: aan het einde is een afsluitende borrel.

T/m 15 november // Tosti’s Truffels Treinen // Spoorwegmuseum

Iedereen heeft wel eens een kopje koffie of een broodje op het station gehaald. Eten en drinken is al sinds het begin van de spoorgeschiedenis verbonden aan de trein. Tot en met half november heeft het Spoorwegmuseum de tentoonstelling Tosti’s Truffels Treinen gewijd aan deze culinaire geschiedenis. Een vraag die ze daar net als wij ook stellen is hoe het eten van de toekomst er (in de trein) uit moet zien. Kunstenaar Jasper Udink ten Cate bedacht hiervoor de hyperlocale treincoupé: eten oogsten in de trein, zwemmende vissen op het dak, en géén carbon footprint. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen.

 

Tekst // Gijs

Foto //

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten