ACADEMIE
Ben je jong en vind je wat er op ons bord ligt belangrijk? Dan is de SFYN Academie iets voor jou!

PROGRAMMA

De SFYN Academie is een veelzijdig en interactief lesprogramma voor nieuwsgierige jonge mensen met een passie voor voedsel. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons samen in ketens en systemen.

Programma
Van stal en akker tot start-up en fabriekshal: de voedselketen zelf is onze leerschool. Gedurende een half jaar trekken we door heel Nederland voor workshops, colleges en gesprekken met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en vooral met elkaar.

Dat is soms spannend, vaak uitdagend, en altijd leerzaam: door de combinatie van verschillende achtergronden en invalshoeken verbreed je je netwerk en je blik. Zo draag je bij aan het oplossen van praktische voedselvraagstukken met real-life cases en ga je op zoek naar jouw plek in het systeem.

Het programma bestaat uit een openingsavond, een openingsweekend, vijf themadagen, vier casedagen en een slotdag. Daarnaast wordt een studiereis van vier dagen georganiseerd. Om geselecteerd te worden voor deelname moet je op alle data beschikbaar zijn.

Deelnemers
Onze deelnemers zijn net zo divers als ons programma. Jonge boeren en toekomstige regelgevers werken samen aan oplossingen, chefs kijken hun karbonades in de ogen en ontwerpers en managers zien hoe hun ontwerpen en keuzes het boerenland beïnvloeden – en andersom. Wat wij van jou vragen? Dat gaat niet om achtergrond of diploma’s; wél om een kritische en open blik, een nieuwsgierige houding, en, het belangrijkste, een krachtige motivatie. Onze deelnemers verschillen qua achtergrond, maar hebben hetzelfde doel: het verbeteren van het voedselsysteem.

Case
Naast veel leren gaan we ook écht in de praktijk aan de slag door middel van een case. Je wordt gematcht met een opdrachtgever en tijdens de academie ga je in een groepje aan de slag met een concreet voedselvraagstuk. Dé manier om je vaardigheden, kennis en creativiteit in te zetten voor een beter voedselsysteem. Voorbeelden van cases vind je onderaan deze pagina op de Wall of Fame. De case kost wekelijks tijd en toewijding naast de themadagen, gemiddeld 3 uur per week.

Netwerk
Deelname aan de Academie gaat verder dan het lesprogramma. Je wordt deel van ons netwerk van oud-deelnemers, leden en betrokkenen. Heb je een vraag, wil je advies, zoek je een co-founder of wil je een kopje koffie drinken? Van boer tot bankier, ons netwerk staat tijdens en na de Academie voor je klaar.

De aanmeldingen voor de SFYN Academie 2025 zijn gesloten. Binnenkort kun je het interesseformulier voor de volgende editie weer invullen!

De SFYN Academie heeft me laten zien wat de kracht van verbinden inhoudt. Niet polariseren maar samen in gesprek komen. Het netwerk is een warm nest van bijzondere jonge mensen waarin gefundeerde discussies plaatsvinden en idealen worden weerlegd.

Jonnes Jeuken
‍‍Biologisch dynamische boer

De SFYN Academie heeft me laten zien wat de kracht van verbinden inhoudt. Niet polariseren maar samen in gesprek komen. Het netwerk is een warm nest van bijzondere jonge mensen waarin gefundeerde discussies plaatsvinden en idealen worden weerlegd.

Jonnes Jeuken
Biologisch dynamische boer

Praktische
informatie

Eigen bijdrage
Borg en aanwezigheidsplicht
Deadlines en data

Wil jij je aanmelden voor de Academie? Lees deze informatie dan goed door.

AANMELDEN

De aanmeldingen voor de SFYN Academie 2025 zijn gesloten. Binnenkort verschijnt hier een interesseformulier voor de volgende academie.

Heb je een prangende vraag? Mail dan naar academiecoördinator Sterre via onderstaande knop.

Ik vond het mooi en ontroerend om te zien hoe iedereen op verschillende plekken in de keten vol passie het goede probeert te doen: van corporate tot bankier en bioboer. Hoe wrang en krom het voedselsysteem soms ook is, alle schakels zijn nodig. Ik besef nu dat verandering niet altijd groots en meeslepend, maar ook kleiner en lokaal mag zijn.

Rosanne Vromen
‍‍Levensmiddelentechnoloog en productontwikkelaar

Ik vond het mooi en ontroerend om te zien hoe iedereen op verschillende plekken in de keten vol passie het goede probeert te doen: van corporate tot bankier en bioboer. Hoe wrang en krom het voedselsysteem soms ook is, alle schakels zijn nodig. Ik besef nu dat verandering niet altijd groots en meeslepend, maar ook kleiner en lokaal mag zijn.

Rosanne Vromen
Levensmiddelentechnoloog en productontwikkelaar

FOOD HUB 
OPLEIDINGEN

Enthousiast over de SFYN Academie maar past het programma niet in je planning? Onze vrienden van Food Hub organiseren, geïnspireerd op de SFYN Academie, allerlei opleidingen: van leiderschap tot regeneratieve landbouw en de geschiedenis van ons eten. Meer informatie daarover vind je via de website van Food Hub.

Wall of Fame

Bekijk hier de projecten waar we het meest trots op zijn.

Heeft je bedrijf ook een voedselvraagstuk waar SFYN mee aan de slag kan? Klik hier voor meer informatie over samenwerken.