RECEPT VAN DE MAAND: BONENSTOOF VAN DORIEN EN SOPHIE

Gepost:
12.16.2024
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Deze heerlijke bonenstoof stond op tafel tijdens het kerstdiner van team SFYN! Dank aan secretaris Sophie en regiocoördinator Dorien!

Ingrediënten

3 rode uien in kwarten - deze kwamen van biodynamische boerderij de Horsterhof in Duiven

2 eetlepels balsamico

1 eetlepel olijfolie

700 gram limabonen - mag uit blik, maar nog lekkerder om gedroogde bonen zelf te weken.

Een halve sjalot

4 knoflooktenen (of meer, volgens Dorien!)

Tijm

Groentebouillon

Droge witte wijn

Bereidingswijze

  1. Meng de uien met de balsamico en olijfolie en zout, rooster in de oven op 190 graden voor 35-40 minuten totdat ze donker zijn
  2. Bak de sjalot, knoflook en tijm in olijfolie voor een paar minuten, en blus met de wijn.
  3. Voeg de bonen en bouillon toe
  4. Laat sudderen tot de bonen zacht zijn en je de uien uit de oven haalt.
  5. Serveer de uien op de bonen en serveer met brood!

Recept-inspiratie: @natsnourishments

Download PDF

Dec 16, 2024 5:05 PM