Pot donkerrode chili olie met een lepel

RECEPT VAN DE MAAND: FLO'S SZECHUAN CHILI OLIE MET SESAM & STERANIJS

Gepost:
11.20.2024
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Het recept van de maand is de onweerstaanbare chili olie van onze vice-voorzitter Flo!

Ingrediënten

  • 120 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geplet en gehalveerd in de lengte
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • ½ tl zout
  • 2 cm verse gember, fijn geraspt met microplane
  • 2 stengels lenteui, gehakt
  • 1 hele steranijs
  • 2 tl gecrushte Szechuanpeperkorrels
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (ca. 70 g)

Zo maak je het:

1. Verhit de olijfolie samen met de knoflook en sesamzaadjes op medium vuur. (10-15min)

2. Voeg de rest van de ingredienten toe (behalve de tomatenpuree): zout, gember, lente ui, steranijs, szechuanpeper, paprikapoeder, chilivlokken en gochugaru. Laat 10min infuseren op medium vuur

3. Voeg de tomatenpuree toe, roer alles goed door en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat de olie minstens 1 uur staan.

Download PDF

Nov 20, 2024 12:19 PM