Ingrediënten (voor 2 potten van 1 liter)
Bereidingswijze
Meng in een grote kom 100 gram zout per 1 liter warm water en roer tot het zout opgelost is. Voeg de spruitjes toe en druk er een bord op zodat de spruiten ondergedompeld blijven. Laat zo 4 uur op kamertemperatuur staan. Giet ze daarna af in een vergiet en spoel ze goed onder een koude kraan. Doe de spruiten terug in de kom.
Maal de ui, bosuitjes, knoflook, gochu garu, vissaus, Sriracha, gember, sojasaus, en koriander en venkelzaad in een keukenmachine tot een gladde pulp. Voeg dat aan de kom met spruitjes toe en meng alles goed door. Schep het mengsel vervolgens in twee brandschone weckpotten van 1 liter (of 4 van 500 ml, etc.) Tik de potten goed op het aanrecht om de lucht eruit te laten.
Meng de 3 eetlepels zout met ongeveer een liter warm water tot ze is opgelost. Giet zoveel zout water bij de potten tot alles goed onderstaat en sluit de deksels. Laat de potten nu op kamertemperatuur, buiten direct zonlicht 3-5 dagen staan. Tot de kimchi lekker pittig smaakt en er belletjes ontstaan wanneer u erin roert.
Verwijder dan de ring en druk de spruitjes onder water door een zakje gevuld met zout water erop te drukken. Kimchi blijft wel 2 maanden goed. Eenmaal opengemaakt moet de pot wel in de koelkast worden bewaard, dek steeds na gebruik weer af met het zakje water, zodat de spruiten altijd onder staan.
Deze kimchispruitjes zijn gebaseerd op dit recept van Yvette van Boven
Feb 15, 2025 2:46 PM